NIEUWS   > 

OPGELET! PAPR VERSE LUCHT SYSTEMEN & COMPLIANCE

WERKEN UW LASSERS WEL VOLGENS DE INSTRUCTIES?


U heeft voor uw lassers PAPR sets gekocht omdat niets belangrijker is dan de gezondheid van uw personeel. Een geweldige keuze! U weet ook dat u als werkgever niet alleen geacht wordt het juiste beschermende materiaal in te kopen, maar er ook op toe te zien dat deze beschermingsmiddelen daadwerkelijk consequent gebruikt worden op de werkvloer. Dat laatste is al iets moeilijker, maar u ziet er zoveel mogelijk op toe. We gaan nog een klein stapje verder : kunt u er ook continu op toezien dat de aangeschafte beschermingsmiddelen op de juiste manier gebruikt worden?  Tja, dat is alweer een stuk lastiger... en u begint misschien al na te denken over wat dit voor u kan betekenen als het gaat om aansprakelijkheid bij eventuele toekomstige gezondheidsproblemen.

De juiste luchtstroom (overdruk binnen de helm), de juiste afdichting en de juiste filters... cruciaal, en u weet het.  Maar weet u ook dat er in de handleiding van uw PAPR (verse lucht) systeem, geheel volgens de CE-norm, wordt gemeld dat, elke keer weer voor gebruik (!!!), een flow test moet worden uitgevoerd op de PAPR om de betrouwbaarheid van de luchtstroom vast te stellen?  Gebeurt dit niet, dan wordt er niet volgens de bij het product behorende instructies gewerkt. Het plaatsen van de flow meter en de hele exercitie eromheen, elke keer wéér voor gebruik? U weet al hoe uw lassers reageren als u ze dit gaat vragen en u weet ook dat, los van het grote tijdsverlies, u er onmogelijk op kunt toezien dat dit elke keer voor gebruik gebeurt. Is het überhaupt realistisch dit van de lassers te verwachten?  

Is er een oplossing die deze flow-test zorgen in één keer wegneemt?
Die is er in de vorm van optrel's e3000 PAPR. 

De optrel e3000 heeft als enige PAPR systeem een geïntegreerde electronische flow-meting die door volgens de CE-norm is goedgekeurd. Kortom, u hoeft het gedrag van uw collega's niet te veranderen en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over het toezicht... met de e3000 wordt automatisch 'compliant' gewerkt. Dát geeft zekerheid als het gaat om de gezondheid van uw collega's en een stukje health&safety verantwoording dat u wellicht ooit moet afleggen.   

Vreemd genoeg is dit 'compliance' element, en de enorme tijdwinst die hieruit voortkomt, een onderwerp dat amper ter sprake komt als er over de e3000 wordt gesproken. De TH3 werking (10 maal zuiverder dan een TH2 PAPR)...  het zeer efficiënte kostenbesparende voorfilter-systeem (waardoor hoofdfilters langer meegaan)... de longlife batterij die tot 20 uur meegaat... de krachtige luchtstroom tot 275 liter per minuut die op warme dagen verkoeling geeft en stuurbaar is zodat oogirritatie wordt voorkomen... er is veel over deze PAPR te vertellen.  De fantastische range unieke tophelmen die met deze unit gecertificeerd zijn completeren het plaatje. De prijs? Wellicht niet meer dan u nu voor uw PAPR betaalt. Belangrijk is dat dat deze PAPR zichzelf of meerdere manieren in korte tijd geheel terugverdient. Zwitserse innovatie die de laswereld een grote stap vooruit brengt!

 

   

Met trots laten wij u kennismaken met optrel's nieuwste verselucht motor unit : de E3000. Dit innovatieve verse lucht systeem vormt een perfecte (en uiteraard volledig gecertificeerde) combinatie met Optrel’s Expert-serie verse lucht lashelmen. De E3000 is innovatief in vele opzichten en verslaat de concurrentie niet alleen op kwaliteit en innovaties maar ook op terugverdientijd. Een overstap van uw huidige systeem naar de E3000 is zelfs rendabel als u uw huidige systeem recentelijk heeft gekocht.

Optrel_E3000_Brochure_Engels.pdf
Optrel_E3000_Praktijkervaring_Garaventa_EN.pdf
Filter_protection_guide_optrel.pdf

* Filtert gassen, dampen en stofdeeltjes volgens EN12941 :1998 : TH3 PRSL , de hoogste beschermingsklasse.
* Electronisch geregelde, constante én door lasser verstelbare luchtstroom. 
* Interne luchtstroomsensor :  gebruik van flow meter voor aanvang is dus niet meer nodig.
* Luchttoevoer op 170, 225 én een uitermate krachtige 275 liter/minuut.
* Batterijcapaciteit van minimaal 6-10 uur.
* Speciale E3000 LongLife versie is optioneel : capaciteit minimaal 12-20 uur en oplaadbaar tijdens gebruik.
* Onovertroffen kostenbesparend filtersysteem : groot hoofdfilter dat lang meegaat dankzij het voorfilter.
* Ergonomische lederen lendensteun voor hoog draagcomfort. * Een geheel vrij meedraaiende luchtslang tussen helm en motorunit.
* Bestelnrs. E3000 PAPR Standaard  494945500 (incl. e670 helm) en 494945600 (incl. e680 helm) 
* Zwitserse topkwaliteit voor de professionele lasser!

optrel expert


De zeer korte terugverdientijd is voornamelijk te danken aan het slimme voorfiltersysteem, dat ervoor zorgt dat uw hoofdfilter langer meegaat. Op deze consumables is de besparing over enkele jaren heen dusdanig dat u de E3000 alleen al op dit punt terugverdient.  Daarnaast is elke gebruiker, zoals u in elke handleiding kunt nalezen, elke keer weer verplicht met een flow meter de luchtstroom te controleren. Bij de E3000 gebeurt dit volautomatisch waardoor u zich ervan verzekerd dat u geheel voldoet aan de veiligheidseisen én tegelijkertijd een besparing realiseert van meerdere minuten per dag, wat door de jaren heen kan oplopen tot vele tientallen uren. Ook de LongLife-batterij draagt bij aan een hogere continuïteit en dus arbeidsproductiviteit, evenals de krachtige en stuurbare luchtstroom die het leven van de lasser in warme omstandigheden een stuk draaglijk maakt.

 

terug